Smederevo: Procedura za prijavu zaposlenih sa radnom obavezom u vreme policijskog časa

SMEDEREVO, 23. mart 2020 – Gradski štab za vanredne situacije u Smederevu objavio je danas proceduru prijave zaposlenih koji imaju radnu obavezu za vreme policijskog časa kao i o mogućnosti uspostavlјanja linija gradskog i prigradskog prevoza za vreme trajanja vanrednog stanja.

U cilјu primene Uredbe o izmenama i dopunama mera za vreme vanrednog stanja u oblasti prevoza putnika u drumskom saobraćaju u nastavku vas obaveštavamo o proceduri koja se odnosi na prijavu zaposlenih koji imaju radnu obavezu za vreme policijskog časa kao i o mogućnosti uspostavlјanja linija gradskog i prigradskog prevoza za vreme trajanja vanrednog stanja:

1. Privredni subjekti prijavlјuju, preko Ministarstva privrede, MUP-u svoje zaposlene koji imaju radnu obavezu za vreme policijskog časa;
2. Po dobijanju dozvole MUP-a , privredni subjekat se obraća gradu Smederevu sa iskazanom i obrazloženom potrebom za prevoz svojih zaposlenih (navodi broj zaposlenih, polazno i završno odredište i vreme polaska i odlaska);
3. mejl za prijavu je vanredni.prevoz@smederevo.org.rs;
4. grad Smederevo se obraća Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za dobijanje prethodne saglasnosti;
5. Prethodna saglasnost Ministarstva se može izdati uz uslov da privredni subjekat koji će vršiti prevoz putnika dobije dozvolu za vozača od MUP-a za kretanje u vreme policijskog časa i kada ih obavesti o odobrenoj ruti prevoza i terminima.
6. Prevoznik se preko Ministarstva privrede obraća MUP-u i ako dobije dozvolu za kretanje u vreme policijskog časa može da organizuje prevoz.


Na ovaj način i zaposleni i vozač imaju dozvolu MUP-a za kretanje u vreme policijskog časa, a sama linija prevoza ima dozvolu Grada i saglasnost Ministarstva.


NAPOMENA: Prioritet u dobijanju dozvola imaće prevoz medicinskog i nemedicinskog osoblјa i prevoz zaposlenih lica u komunalnim službama čije je funkcionisanje neophodno.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!